свобода

Произведено във Фукушима

Поредното доказателство, че книгата е едно от най-силните средства за масова комуникация и информиране на обществото. И преди да решите, че става въпрос за пропаганда и манипулация в лошия смисъл – давам пример за добра практика.

След аварията в АЕЦ Фукушима през 2011 г. повече от 25 000 хектара земеделска земя са засегнати от силна радиация. Група учени, специалисти по околната среда, разработват иновативен метод за обеззаразяване, който дава възможност на местните фермери да отглеждат напълно чист и безвреден ориз. Хората обаче все още се страхуват. Не смеят да се доверят на научните данни, затова и не купуват от произведеното около Фукушима.

На помощ идва книгата! Хартията, с която е направена, е от оризова слама, отглеждана на обеззаразени полета. Книгата разказва историята на Фукушима, дава подробна информация за случилото се през 2011 г., както и за метода на обеззаразяване, чрез който фермерите отново могат да засаждат ориз.

“Made in Fukushima” (Произведено във Фукушима) съдържа научно обоснована информация, интервюта, снимки, графики, всичко, подкрепено с богат набор от сериозни източници. 296 страници оризова хартия, които разказват една важна история. История, която вече можеш да докосваш без притеснения.

Advertising Agency: Serviceplan, Germany

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *